Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elvehetik az amerikaiak sydneyi váltóaranyát

MTI
2004.07.18. 16:08
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) azt javasolja, hogy vegyék el az amerikaiak 4x400-as férfi váltójától a 2000-es sydneyi olimpián szerzett aranyérmet.

Az IAAF illetékes tanácsa erről az olaszországi Grossetóban, a junior világbajnokság helyszínén döntött, s a határozatot azzal indokolta, hogy a stafétát az előfutamokban erősítő Jerome Youngról később bebizonyosodott: 1999-ben doppingoláson, nandrolon-használaton érték.

Ha a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága az augusztus 13-án kezdődő athéni játékok előtt tartandó ülésén elfogadja a javaslatot, akkor az eredetileg második helyen végzett Nigéria kapja az aranyérmet, míg Jamaica csapata lesz a második, a Bahama-szigetek pedig a harmadik.

A svájci székhelyű nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) már június végén közzétette álláspontját az üggyel kapcsolatban: eszerint Young doppingvétséget követett el 1999. június 26-án, s ezért 2001. június 25-ig el kellett volna őt tiltani a versenyzéstől, és az amerikai szövetség (USATF) helytelenül cselekedett, amikor engedte rajthoz állni Sydneyben.