Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Az amerikai szövetség nem tiltja el a doppingoló világbajnoknőt

MTI
2004.07.23. 12:41
A versenyző "különleges körülményeire" hivatkozva saját szövetsége nem találta bűnösnek Torri Edwardsot, a női 100 m-es síkfutás amerikai világbajnokát, aki nemrégiben megbukott egy doppingvizsgálaton, de ügyét felülvizsgálatra továbbította a Nemzetközi Atlétikai Szövetséghez (IAAF).

A 27 éves vágtázót április 24-én, Martnique-en ellenőrizték, és az A-, valamint a B-próba is pozitív eredményt hozott, a niketamid nevű stimulánst használatát mutatta ki. A párizsi vb-aranyat éppen Kelli White doppingügye miatt megkaparintó Edwards azzal védekezik, hogy erőnléti edzőjétől kapott egy olyan glükóz készítményt - azaz gyümölcscukrot -, amely a tiltott szert tartalmazta.

Ha az IAAF bűnösnek találja, akkor kétéves eltiltás vár a tengerentúli sportolóra, aki korábban már jelezte: ebben az esetben befejezi pályafutását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?