Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kótai ismét megvédte címét

MTI
2004.07.25. 12:14
Kótai Mihály a 8. menetben technikai k.o.-val verte a trinidadi Floyd Trumpetet a Frankfurtban rendezett gálán, és ezzel ismét megvédte a Boksz Világalapítvány (WBF) nagyváltósúlyú bajnoki címét.

A magyar ökölvívó nagy lendülettel kezdett, ami láthatóan meglepte a Türgay Üzün helyére szinte az utolsó pillanatban, a hét elején "beugrott" ellenfelét. Az első két menetben többször nagyon keményen eltalált Trumpet azonban a folytatásban összeszedte magát, s némileg kiegyenlítette a mérkőzést.

Kótai riválisa javuló teljesítménye ellenére tulajdonképpen végig irányította a találkozót, s biztosan vezetett, igaz, kevés ütése talált tisztán.

A nyolcadik menetben aztán - némileg talán váratlanul - befejeződött az összecsapás, miután a magyar klasszis egy erős jobbegyenessel földre küldte ellenfelét. Trumpet a számolást követően ugyan még folytatni tudta a meccset, ám röviddel később, egy újabb Kótai-roham után edzője bedobta a törölközőt, véget vetve a címmérkőzésnek.

Kótai 29. profi mérkőzését nyerte meg.