Szombaton Balaton-átúszás

MTI
2004.07.27. 13:27
Szombaton immár 24. alkalommal rendezik meg Révfülöp és Balatonboglár között a Balaton-átúszást. A szervezők reményei szerint jó idő esetén a tavalyi 10 731 fős részvételi csúcs is megdőlhet Európa legnagyobb ilyen jellegű sporteseményén.

Az indulókat reggel 7 órától várják a révfülöpi labdarúgópályán, ahol a kötelező orvosi vizsgálat után az első próbázók 8 órától vághatnak neki az 5,2 km-es távnak. A nevezési díj 2700 forint, és idén is több közéleti személyiség jelezte részvételét, köztük Dávid Ibolya, az Országgyűlés alelnöke és Martinek János kétszeres olimpiai bajnok öttusázó. Tavaly érkeztek az Egyesült Államokból és Japánból is, összesen pedig 33 országból - derült ki a keddi sajtótájékoztatón.

A versenyt egy évtizede támogató Coca-Cola a boglári parton 15-től 22 óráig koncertekkel, színes programokkal szórakoztatja az úszókat és az érdeklődőket.

Szántó László, a szervezőbizottság elnöke a jelenlegi rossz időjárást említve elmondta, hogy csütörtökön meteorológusokkal konzultálva döntenek a rendezésről. Hozzátette, a legfontosabb szempont a biztonság, a Balaton-átúszás több mint két évtizedes történetében még egyetlen baleset sem történt, a próbázókra ezúttal 150-200 csónakból és vitorlásból vigyáznak a szervezők.