Árpád
-2 °C
4 °C

Olasz doppingkereskedő-bandát vettek őrizetbe

MTI
2004.09.14. 13:48
Ajzószerekkel kereskedő bűnszövetkezetet leplezett le az olasz rendőrség, amely két tucatnyi embert vett őrizetbe számos olasz tartományban, s félszázezer adagot is lefoglalt a tiltott szerekből.

Az Emilia-Romagna, Marche, Piemonte, Abruzzo és Szardínia tartományokban tartott razziák során anabolikus szteroidokat és növekedési hormonokat tartalmazó kapszulákat koboztak el a rendőrök. Az akciót a fiumicinói pénzügyőrség irányította, ugyanis a csempészáru erre a római repülőtérre érkezett elsősorban, egyszerű postai küldeménynek álcázva. A tiltott szerek általában videokazettába pakolva érkeztek egyebek között Pakisztánból, Argentínából, Lengyelországból és Thaiföldről.

Az ajzószerekkel kereskedő olasz bűnszövetkezet interneten keresztül tartotta a kapcsolatot a szállítókkal, s elsősorban norandroszteront és nadrolont terített az olasz piacon. Az emberi egészségre is veszélyes szereket főként testépítő szalonokban forgalmazták az olasz banda tagjai.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?