Horvát WNBA-sztár Pécsett

MTI
2004.09.29. 10:19
Korie Hledével, a tengerentúli profiligát (WNBA) is megjárt horvát bedobóval erősített a kétszeres Euroliga-bronzérmes MiZo-Pécsi VSK női kosárlabdacsapata.

A 29 éves 174 centis klasszis az utóbbi két nyarat a Detroit Shock együttesénél töltötte, amellyel tavaly megnyerte a WNBA-t, és amelynél az idén a másodedzői posztot is betöltötte.

Hlede 1998 óta szerepel rendszeresen Amerikában, amikor a Shock elsőként draftolta (szerezte meg a játékjogát), majd a következő évben a pécsi Iványi Dalmához hasonlóan a Utah Starzzt erősítette. Az elmúlt idényekben megfordult a spanyol és a brazil pontvadászatban is.

"Mivel a Detroit tegnap kiesett a WNBA-ből, Korie várhatóan hamarosan csatlakozik hozzánk. Ütőképes csapat van kialakulóban Pécsen, hiszen a magyar törzsgárdát olyan remek légiósok egészítik ki, mint Hlede, a bolgár Branzova, a bosnyák Vilipic, az ukrán Bojko és az orosz Lisina" - mondta az MTI érdeklődésére Rózsa Gábor ügyvezető igazgató.

Az NB I október 16-i rajtja után az Euroliga nyitófordulójában szabadnapos lesz a PVSK, amely így csak november 11-én kezd a nemzetközi sorozatban a cseh Trutnov ellen.