Hakkinen túraautóban indulhat újra

MTI
2004.10.13. 17:16
Lapértesülések szerint elképzelhető, hogy Mika Häkkinen ismét versenyez majd, de nem a számára oly sok sikert hozó Forma-1-ben, hanem a német túraautó-bajnokságban, a DTM-ben.

A finn pilóta kedden és szerdán egy Mercedeszt tesztelt, korábbi F1-es főnöke, a cég sportigazgatója azonban ezt egyáltalán nem hozza összefüggésbe esetleges szerepvállalásával.

"Mika már régóta figyeli a DTM-et, korábban többször is beszéltünk arról, hogy valamikor ki is próbálja az egyik autót. Ebben az évben a sorozat igazi rajongója lett, tévén figyelte a futamokat, így felajánlottunk neki a mostani lehetőséget, amellyel a Lausitzringen élt. Arról viszont nem esett szó, hogy versenyeken is indulna" - mondta Norbert Haug.

Ezzel együtt tény, hogy a DTM vonzza a korábbi Forma-1-es pilótákat, idén a német Bernd Schneider és Heinz-Harald Frentzen, valamint az olasz Emanuele Pirlo és a francia Jean Alesi szerepelt rendszeresen a sorozatban. Az igazi szenzációt azonban az 1998-ban és 1999-ben világbajnok Häkkinen versenyzése jelentené.