Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Az Alba Volán nyerte a hokirangadót

MTI
2004.10.30. 12:07
A végletekig kiélezett csatában a címvédő Alba Volán-FeVita legyőzte a DAC-Invitel csapatát a jégkorong Borsodi Liga és Interliga pénteki rangadóján Székesfehérváron.

Sok kiállítás tarkította az első harmadot, s óriási nyomás nehezedett a vendégek kapujára, azonban Szuper Levente mindent védett. Sőt, Ladányi emberhátrányban hatalmas gólt lőtt (0-1). A fordulás után a hazaiak - létszámfölényben - 45 mp alatt betaláltak a tengerentúlról hazatért klasszis hálójába. A folytatásban is az Alba Volán szorongatott, egyszer a kapuvas "mentett". A Dunaújváros időt kért, ettől erőre kapott, s már Budai Krisztiánnak is sok védeni valója akadt. A harmadik harmadban tovább gyorsította támadásait a Székesfehérvár, s végül a 47. percben a szlovák Rusznyak közelről mattolta Szupert. A DAC főleg kontrákra játszott, de ezúttal ez nem hozott sikert.

A hajrában a dunaújvárosi kapus helyett mezőnyjátékos jött a jégre, azonban Majoross saját térfeléről könyörtelenül az üres kapuba lőtt, beállítva ezzel a 3-1-es végeredményt.
Alba Volán-FeVita - DAC-Invitel 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)
Gólszerzők: Tőkési (21.), Rusznyak (47.), Majoross (60.), illetve Ladányi (18.)
Újpesti TE-Ferencváros 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)