Eusébio is itt lesz a Sportcsillagok Gálaestjén

MTI
2004.12.03. 16:13
Idén 47. alkalommal szavaztak a sportújságírók az év legjobbjairól, a voksolás eredményhirdetésére és a díjak átadására immár hagyományosan a Sportcsillagok Gálaestjén kerül sor, december 15-én.

A Budapesti Kongresszusi Központban sorra kerülő eseményen ezúttal nemcsak a magyar élversenyzők vehetnek át elismeréseket, hanem egy külföldi legenda, a portugál Eusébio is, aki különdíjban részesül.

Az esemény pénteki sajtótájékoztatóján a szervezők elmondták, hogy rekordszámú, közel 180 szavazat érkezett. A legjobbakról annyit lehet tudni, hogy nagyon szoros a versenyfutás, ráadásul most először akár 8-9 sportág képviselői is díjazottak, azaz a dobogósok között lehetnek.

A műsorról kiderült, hogy a színpadkép a megelőző évekhez képest változik, elsősorban a fotósok és a televíziósok munkáját megkönnyítendő, az MTV mellett a Duna tv és a sportcsatorna is műsorra tűzi a gálát. A fellépők legnevesebbje Détár Enikő lesz, aki külön erre az alkalomra írt számot ad elő. Ezúttal adják át a magyar Aranylabdát is.

A portugál labdarúgócsillag, Eusébio "emberség díjban" részesül, elsősorban azért, amit ő és klubja, a Benfica az év elején a pályán elhunyt Fehér Miklós emlékének méltó ápolásáért tett.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy az MSÚSZ levédette a Sportcsillagok Gálája és az Év sportolója nevet illetve címet.