Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

NBA: zsinórban tizenegyedszer nyert a Miami

MTI
2004.12.26. 13:26
Shaquille O'Neal 24 ponttal és 11 lepattanóval járult hozzá csapata Los Angeles-i sikeréhez az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján: a Miami Heat hosszabbítás után 104-102-re nyert a Lakers ellen azon a mérkőzésen, amelyen az eredmény szinte háttérbe szorult az O'Neal-Kobe Bryant párharc mögött.

A két klasszis három bajnoki címhez segítette a Los Angeles-i alakulatot, amelyet O'Neal az elmúlt idény után, nyolc évet követően hagyott el a Miami kedvéért. Az óriási termetű centert hősként köszöntötték a helyi nézők - akik között olyan hírességek is ott voltak, mint Sylvester Stallone, Nicole Kidman, Dustin Hoffman, Sugar Ray Leonard, Renee Zellweger, Samuel L. Jackson vagy Lionel Richie -, igaz, néhány pillanattal később már "Kobe, Kobe" skandálás töltötte be a Staples Centert.

A két kiváló játékos ellenfélként való találkozásának különös ízt adott, hogy az utóbbi időben rendszeresen üzengettek egymásnak, ami világossá tette, hogy a korábban sem felhőtlen viszonyuk O'Neal távozásával sem javult, sőt.

A Miami centere egyébként - azzal együtt, hogy eredményesen játszott - a legfontosabb pillanatokban már nem lehetett a pályán, mivel a negyedik negyedben, 2:15 perccel a vége előtt kipontozódott. Helyette a végül 29 pontig jutó Dwayne Wade vezérelte a floridai csapatot, amely házirekord-beállításként sorozatban a tizenegyedik sikerét érte el, és 22 győzelemmel valamint 7 vereséggel pillanatnyilag a Keleti-főcsoport legjobb mutatójú csapata.

Lényegesen rosszabb periódust él meg ugyanakkor a Lakers, amely - a Bryant 42 pontja ellenére elvesztett mérkőzéssel - jelenleg 14 győzelemmel és 12 vereséggel a Nyugati-főcsoportnak csak a hetedik helyén áll.

Eredmények:
Indiana Pacers-Detroit Pistons 93-98
Los Angeles Lakers-Miami Heat 102-104 - hosszabbítás után