Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Kecskemétre költözik a Budapest Honvéd?

MTI
2005.01.19. 01:22
Elképzelhető, hogy Kecskemétre költözik az Arany Ászok Ligában szereplő Budapest Honvéd, mivel továbbra sem sikerült megállapodnia a labdarúgócsapat otthonául szolgáló Bozsik-stadion ügyében a létesítmény kezelőjével, a Sportfolió Kht.-vel.

"Ez csak egy alternatíva arra az esetre, ha Sportfolió kitenné a csapatot az otthonából vagy ott ellehetetlenítené a helyzetét. Ennek a gárdának a Bozsik-stadionban a helye és természetesen mindenképpen ott szeretnénk folytatni, de fel kell készülnünk a legrosszabbra" - mondta az MTI-nek Kiss Zsolt, a patinás fővárosi együttes kisebbségi tulajdonosa.

A Sportfolió december végén azt üzente a klubnak, hogy január 15-től kikapcsolják az összes közműszolgáltatást, amennyiben azokat a továbbiakban nem az egyesület fizeti. Erre azonban egyelőre nem került sor. A Sportfolió arra hivatkozik, hogy a kispestiek korábbi ügyvezetője, Ács Zsuzsanna aláírt egy ilyen szerződést, Kiss azonban úgy véli, egykori munkatársa ezt jogtalanul, a tulajdonosok hozzájárulása nélkül tette.

"A Sportfolió azt szeretné, ha teljes egészében a klub állná a létesítmény üzemeltetési költségeit, de ez annak fényében igazságtalan, hogy más fővárosi csapatok a jegybevétel 50 százalékáért térítésmentesen használhatják a stadionjukat" - jelentette ki Kiss.

A kispesti vezető hozzátette: tavaly áprilisban vételi ajánlatot tettek, mellékelve hozzá több alternatívát arra az időszakra, amíg nem köttetik meg az üzlet.

"Tulajdonostársam, az olasz Piero Pini ráadásul azt is vállalja, hogy miután megvette a létesítményt, két éven belül építtet egy új stadiont, amely az UEFA szabványainak is megfelelne. Amennyiben ezt nem teljesítené, a tulajdonjog visszaszállna az államra" - mondta Kiss.