Sára, Márió
2 °C
6 °C

Sarapovának a világelsőség fontosabb a válogatottnál

MTI
2005.04.05. 11:06
Marija Sarapova egyelőre nem mutatkozik be az orosz válogatottban, s továbbra is fontosabbnak tekinti egyéni teniszkarrierjét, mint a nemzeti csapatban való szereplést.

A világranglista jelenlegi harmadik helyezettje, aki április 19-én lesz 18 esztendős, debütálásának elhalasztását az orosz teniszszövetség első emberével, Samil Tarpiscsevvvel folytatott megbeszélésen tudatta, amelyen édesapja mellett jelen volt az őt segítő szakmai stáb több tagja is.

Korábban még úgy festett a helyzet, hogy a tavalyi wimbledoni Grand Slam-torna győztese játszani fog Oroszország együttesében az olaszok ellen április 23-24-én esedékes Fed Kupa-találkozón, amelynek az itáliai Brindisi ad otthont. Az elmúlt napokban lezajlott megbeszéléseken azonban - derül ki az ITAR-TASZSZ keddi jelentéséből - Sarapováék egyértelművé tették, hogy a korábban rögzített egyéni versenyprogramjába "nem fér bele" a válogatott mérkőzése, ráadásul komoly esélyt látnak rá, hogy az orosz teniszezőnő már a közeljövőben a világranglista élére ugorjék.

Oroszország Fed Kupa-csapata amúgy Sarapova nélkül is roppant erős, hiszen - amint azt Tarpiscsev bejelentette - már megegyeztek és vállalta a szereplést a válogatottban a teniszelitbe tartozó kiválóságaik közül Anasztaszija Miszkina, Jelena Gyementyjeva és Jelena Bovina, s kisebb műtétje után hozzájuk csatlakozhat még Dinara Szafina is.