Valér
4 °C
8 °C

Megmenekülhetnek a Fradi női kézisei

MTI
2005.04.13. 16:06
Egy hét alatt sikerült összegyűjtenie a Ferencváros női kézilabda-szakosztálya vezetőségének annyi pénzt, amennyit a munka folytatásának feltételéül szabtak a játékosok múlt keddi sajtótájékoztatójukon.

A klub összesen huszonnyolcmillió forinttal tartozik, az adósságnak már most több mint ötven százaléka kifizethető.

"A szponzoraink nagyon készségesek voltak, és az eredeti szerződésekben foglaltakon felül adnak támogatást. Ezen kívül magánszemélyektől is érkezett felajánlás több százezer forint értékben" - mondta az MTI-nek szerdán Maglódi Lajos szakosztály-igazgató.

A játékosok arra panaszkodtak, hogy hónapok óta nem kaptak pénzt, és már rezsire is alig van fedezetük. Így aztán a múlt kedden tizennégy nap haladékot adtak a klubvezetésnek, hogy legalább tizennégymillió forintot gyűjtsön össze. Ellenkező esetben csak a mérkőzéseket játsszák le, az edzések elmaradnának.

"A jelenlegi állapot szerint bízom benne, hogy rendezett körülmények között be tudjuk fejezni az idényt. Azonban már most komoly tárgyalásokat folytatunk a jövőre vonatkozóan" - tette hozzá Maglódi. A játékosok gőzerővel a Cornexi-Alcoa-HSB Holding ellen pénteken, tizenkilenc órakor sorra kerülő EHF Kupa-visszavágóra készülnek, miután az első, székesfehérvári találkozón 31-30-ra diadalmaskodtak.