Mátyás
-6 °C
1 °C
Gyorskorcsolya
ma 12:00

A török sajtó doppingolással vádolja olimpiai bajnokát

MTI
2005.05.25. 12:49
A török sajtó vezető szerdai sporthíre szerint doppingolt az áprilisi Európa-bajnokságon Halil Mutlu, háromszoros olimpiai aranyérmes súlyemelő.

A török sportági szövetség nem kívánta kommentálni a "félrelépést", az ankarai sportvezetésnek a francia hírügynökség által nem nevesített tagja pedig csak annyit mondott, hogy kivizsgálják az ügyet.

A legnépszerűbb újságok közé tartozó Hürriyet egy névtelen, de Mutluhoz közelálló forrást idézve azt írta, hogy "Halil tesztje sajnos pozitív lett, de nem szándékosan nyúlt tiltott szerhez". Ugyanez a forrás hozzátette, hogy a súlyemelő a múlt havi, szófiai Európa-bajnokság előtt "fájdalomcsillapítókat szedett egy sérülésére, és a gyógyszer tartalmazhatta a meg nem engedett anyagot".

A Sabah szerint a nemzetközi szövetség megküldte a vizsgálat végeredményét a török szövetségnek, és a napilap azt is tudni véli, hogy a bolgár fővárosban a 62 kilogrammos kategóriában három aranyérmet nyert Mutlu a leginkább üldözött doppingszerek közé tartozó anabolikus szteroidok egyikének használatán vesztett rajta.