Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Nyolcvanfős magyar csapat az Universiadén

MTI
2005.08.02. 16:24
Az augusztus 11-én kezdődő 23. nyári Universiadén, a törökországi Izmirben Magyarországot tíz sportágban 83 versenyző képviseli. A legtöbben, szám szerint 23-an vívásban indulnak. "Az olimpiát követő években hagyományosan a fiatal tehetségek kapnak lehetőséget az egyetemisták ötkarikás játékain, ennek ellenére több versenyszámban is presztízs küzdelemre lehet számítani - nyilatkozta a Magyar Sport Házában tartott sajtótájékoztatón Frenkl Róbert, a magyar delegáció vezetője.

A vezetők a hagyományosan "magyar" sportágakban, azaz vívásban, vízilabdában és úszásban számítanak kiemelkedő eredményre, de ott lesz a viadalon a júniusi debreceni tornász világbajnokságon bronzérmet szerzett Gál Róbert is.

A versenyzőknek különösen szükségük lesz a jó kondícióra, hiszen Izmirben közel negyven fokos hőség várható. A magyar küldöttség tagjai kedd délután kettőkor hivatalos fogadalomtételen vettek rész, jövő héten pedig mindenki a maga versenyszámához igazítva utazik Törökországba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?