Olivér
5 °C
8 °C

Kővágó csak tizedik lett a vb-n

MTI
2005.08.07. 18:45
Az olimpiai ezüstérmes Kővágó Zoltán a tizedik helyen végzett a diszkoszvetés döntőjében a helsinki atlétikai világbajnokságon.

Kővágó 62,94 méterrel kezdett, ezzel az első sorozat után a hetedik helyen állt. Nagyjából mindenki a 63-64 métert célozta meg, meglepetésre az amerikai Jarred Rome vezetett 64,22-vel. A címvédő, - Fazekas Róbert kizárása után - athéni győztes és idén is ranglistavezető litván Virgilijus Alekna kissé visszafogottan 63,93-mal nyitott.

Másodikra azután Alekna megmutatta, miért is számít a legnagyobb favoritnak, elsőként repítette a diszkoszt a 65-ös vonal mögé (67,90). Kővágónak nem sikerült javítania (62,68), s mivel az addig mögötte állók közül többeknek igen - például a német Michael Möllenbecknek (65,24) -, visszacsúszott a kilencedik helyre, azaz a következő körben a legjobb nyolc közé jutásért kellett dobnia.

Ezen az estén azonban úgy tűnt, nincs csúcsformában, 59,61-gyel búcsúzott a döntőtől, s a tizedik helyen zárt. A selejtezőben elért 64,30-as eredménye bőven elég lett volna a folytatáshoz.

A korai kiesés sorsára jutott az ötszörös világbajnok, veterán (38 éves) német Lars Riedel is 63,05 méteres legjobbjával.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?