Ferenc
10 °C
29 °C

Schumacher dobogóra akar állni a Török Nagydíjon

MTI
2005.08.18. 17:19
A hétszeres világbajnok Michael Schumacher bízik abban, hogy másfél évtizedes tapasztalata sokat számít majd az 56. Forma-1-es világbajnokság hétvégi futamán, az első Török Nagydíjon.

"Általában könnyen és jól alkalmazkodok az új pályákhoz, bízom abban, hogy most is ez lesz a helyzet. Sokat ugyan még nem láttam az isztambuli létesítményből, annyit azonban már tudok, hogy számos gyors és hosszú kanyar vár ránk. Ez pedig jól hangzik, az előnyömre válhat" - mondta a Ferrari német klasszisa.

A harminchat éves Michael Schumacher már több új, az elmúlt másfél évtizedben épített pályát tanult meg 1991 óta, így most sem aggódik különösebben amiatt, hogy a szokásosnál is jobban kell figyelnie.

"A világ minden pontján érdekes futamokat hoz az első verseny, nyilván Isztambulban sem lesz unalmas a debütálás. Mindenki kíváncsian várja a hétvégét" - jegyezte meg a német pilóta.

Michael Schumachernek nagy szüksége van a jó eredményre, hiszen csak harmadik helyen áll összetettben, hátránya harminckét pont az éllovas Fernando Alonsóval szemben.

"Dobogóra akarok állni, és erre reális esélyem van. Jót tett nekem a háromhetes szünet, igaz akkor sem lettem volna szomorú, ha versenyeznem kellett volna. Boldog vagyok, hogy folytatódik a világbajnokság" - zárta mondanivalóját Michael Schumacher.