Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tízezer dollárt ér egy súlyemelő-világrekord

MTI
2005.08.27. 12:46
November kilencedike és tizenhetedike között a katari fővárosban, Dohában rendezik a 2005-ös súlyemelő-világbajnokságot, amelynek érmesei pénzdíjat is kapnak. A legjobban az jár, aki világcsúcsot ér el összetettben: minden egyes ilyen rekord tízezer amerikai dollárt, vagyis több mint kétmillió forintot ér tulajdonosának.

A nemzetközi szövetség (IWF) honlapjának friss híre szerint nemcsak a felnőttcsúcsok produkálói számíthatnak jutalomra: az összetett versenyben felállított junior-világrekordért ötezer USA-dollár dukál.

A katari szövetség állja a világbajnoki medálok kiérdemlőinek jussát is: az arab ország sportági vezérkara vállalta, hogy a tizenöt súlycsoport - nyolc férfi és hét női kategória dobogósainak külön teljesítménybért fizet, eszerint az aranyérmest három-, az ezüstérmest két-, a bronzérmest pedig ezer dolláros összeg illeti meg.

A Doha belvárosában található vb-csarnokba nagy mezőnyt várnak az arab házigazdák, akik nagyvonalúak a súlyemelésben erős, de anyagiakban kevésbé dúskáló országok irányában, tudniillik a rászorulókat - a magyar elnök, Aján Tamás vezette IWF-fel karöltve - azzal segítik, hogy harminc versenyző költségeit teljes egészében átvállalják.

A katari világbajnokságon az athéni doppingvétségek miatt egy évre eltiltott magyar súlyemelők is indulhatnak.