Eger, Honvéd: százszázalékos továbbjutás a póló-MK-ban

MTI
2005.09.04. 16:52
A Szeged, az Eger, a Vasas és a Honvéd egyformán százszázalékos teljesítménnyel, mindhárom csoportmérkőzését megnyerve jutott be a legjobb nyolc közé a férfi vízilabda Malév Magyar Kupában. Ugyancsak a negyeddöntő tagjaként várhatja a hétfői sorsolást további három ob I-es gárda, valamint az élvonal újoncaként a kupában ügyeskedő Pécs. A bajnoki dobogóért eséllyel harcba szállók közül az Újpest és a Ferencváros is sikerrel vette a magyar kupa csoportkvalifikációi jelentette akadályt. Figyelemre méltó azonban - az idénykezdet előtti csapatépítés közben még csupán alakuló forma dacára is -, hogy a két olimpiai bajnokkal, Székely Bulcsúval és Varga Tamással felálló UTE 13-8-ra kapott ki a szintén ötkarikás aranyérmes Steinmetz fivéreket felvonultató Vasastól a ceglédi selejtezőnégyesben, míg a kétszeres olimpiai bajnok kapus Szécsi Zoltánt nélkülöző FTC-t az egri kvartettben páholta el 20-12-re a hazai együttes.

A váratlan eredmények közé sorolható, hogy a szegedi négyesben a vendéglátók mögé a Pécs - jóllehet a Szeged 13-2-re alaposan elverte - be tudott jönni másodiknak, miután 12-9-re verte a Szentest, míg a Szolnok hazai medencében, a Benedek Tibor kivételével valamennyi olimpiai aranyérmesét pihentető Honvéd mögött végezve harcolta ki a továbbjutást annak köszönhetően, hogy 9-8-ra legyőzte, s ezzel ki is ejtette a negyeddöntőből a BVSC-t.

A legjobb nyolc közé jutott csapatok, amelyeket négy párba sorsolnak össze, az új hét végén, szombaton és vasárnap küzdenek meg az elődöntőbe jutásért.