Darnyi Tamás lesz az olimpikonok úszógálájának főbírója

MTI
2005.09.14. 18:17
Új nevekkel bővül a magyarországi és erdélyi árvízkárosultak megsegítése érdekében szervezett, vasárnap délután öt órakor kezdődő úszógála fellépőinek névsora.

A Komjádi uszodában az egyik legnagyobb slágernek az úgynevezett francia váltó ígérkezik, amelynek során abszolút vegyes csapatok versenyeznek, felettébb változatos összetételben.

Indulnak ugyanis az apróságok, ráadásul a Darnyi- és a Kaczander-úszóovi legjobbjai ússzák le az első ötven métert, aztán a júliusi budapesti junior Eb magyar bajnokai (a csapattagság feltétele egy júliusban nyert aranyérem), vendégsportolók (az olimpiai bajnok kajakosok közül Kovács Katalin és Gyulay Zsolt már jelezte részvételét), vízilabdázók (a kétszeres olimpiai bajnokcsapat tagjai közül Kiss Gergő, Biros Péter és Steinmetz Ádám már biztos részvevő, de a világbajnok női válogatott tagjai is ott lesznek, például Kisteleki Dóra).

Váltótagok továbbá sportvezető, a magyar sport irányítói szintén vállalnak ötven métert, többek között a Nemzeti Sporthivatal elnöke, Ábrahám Attila, a MOB alelnökei közül Gyárfás Tamás és Császári Attila - úgy is, mint az úszó- és az öttusa-szövetség elnökei -, továbbá Kemény Dénes, a pólósok szövetségi kapitánya is vízbe száll, olimpiai bajnokok (a magyar úszósport nagyságai) és szeniorok.

A versenyszabályok tisztaságára a négyszeres olimpiai bajnok úszócsillag, Darnyi Tamás felügyel, aki indítja is a versenyeket - azaz ő lesz az úszóshow főbírója. A Magyar Televízió, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Nemzeti Sportszövetség, valamint a Magyar Úszó Szövetség és a Magyar Vízilabda Szövetség által rendezett eseményre a belépés ingyenes - ugyanakkor mindenki elhelyezheti adományát a bejáratoknál elhelyezett urnákban.