Győzelemmel kezdett a Pick-Szeged a kézi BL-ben

MTI
2005.10.01. 17:57
Nehéz, fordulatos mérkőzésen győzelemmel kezdett a remekül hajrázó Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a D csoport nyitó mérkőzésén nyolc góllal, 36-28 arányban bizonyult jobbnak a vendég ukrán Zaporizzsja csapatánál.

Az első játékrész derekáig a hazaiak rendre egy-egy góllal vezettek, majd a folytatásban fordult a kocka, és ugyanilyen különbséggel az ukrán együttesnél volt az előny. A hajrára aztán fordított a Szeged, amely időnként két találattal is elhúzott, közvetlenül a lefújás előtt azonban - kihasználva kettős emberelőnyét - faragott hátrányából a Zaporizzsja.

A folytatásban ismét minimális különbséggel a vendégek vezettek egészen a félidő derekáig. Az utolsó negyedóra azonban már nem hozott sok izgalmat, ugyanis a fokozatosan fáradó zaporizzsjaiak már nem bírták a Tisza-partiak által diktált tempót.

A Pick egy hét múlva, szombaton fél ötkor az ex-szegedi Nagy Lászlóval felálló, címvédő Barcelona otthonában lép pályára.

A másik magyar BL-résztvevő, az F csoportban érdekelt MKB Veszprém vasárnap hat órakor a szlovák Tatran Presov (Eperjes) otthonában kezdi meg a csatározást.