Veretlenül került az Euroliga főtáblájára a Vasas pólócsapata

MTI
2005.10.02. 15:05
Győzelemmel, ennél fogva tökéletes mérleggel fejezte be a Vasas az Euroliga második selejtezőkörét: a barcelonai csoportban a piros-kékek vasárnap a spanyol házigazdák együttesét verték 8-4-re.

Az angyalföldi alakulat a szerb Primorac Kotor és a horvát Jadran Split legyűrése után a zárómeccsen is begyűjtötte a két pontot a kvartett körmérkőzéses sorozatának otthont adó város második számú csapata, a CNA Barcelona ellenében.

A Vasas az első negyed után egy, a félidőre három, a harmadik nyolc perc végére pedig négygólos előnyre tett szert, a vártnál is biztosabban hozva a mérkőzést. A piros-kékeknél ezúttal Varga Dániel volt a leginkább gólerős, ő három alkalommal volt eredményes, Steinmetz Barnabás és Vindisch Ferenc 2-2 találatot vállalt, a "maradék" Steinmetz Ádám érdeme.

A győzelem azt jelenti, hogy a magyar gárda a spanyolok előtt a csoport első helyét megszerezve jutott az Euroliga harmadik körébe, a főtáblára, ahol a legjobb tizenhat csapat küzdelmeibe már a nyolc kiemelt, benne a magyar bajnok Honvéd, a legutóbbi kiírás második helyezettje is bekapcsolódik.

A Szegednek ugyanakkor nem sikerült ugyanez a bravúr.