Újra megjelent a 'Sírni csak a győztesnek szabad'

MTI
2005.12.09. 13:52

Ismét kapható Székely Éva olimpiai bajnok úszónő első ízben a nyolcvanas évek végén megjelent sikerkönyve, a Sírni csak a győztesnek szabad.

Az újrakiadás a Belügyminisztérium és a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) támogatásával valósulhatott meg, s amint az a pénteki sajtófogadáson is elhangzott: a kötet eladásából származó bevétel ötven százalékát a szerző felajánlotta a magyar sport javára. Az így befolyó pénzt az NSSZ által kiírandó pályázatok útján fordítják a különböző sportágak támogatására.

Lamperth Mónika, a sportot felügyelő belügyminiszter méltató beszédében olyan ember nagyszerű könyveként ajánlotta Székely Éva művét, mint aki "kitűnően tud írni és csodálatra méltóan tud úszni". Etalon ő Magyarországon - tette hozzá -, aki azt üzeni írásával, hogy tisztán, a versenyszabályokat betartva, iszonyú nagy elszánással kell és érdemes dolgozni.

"Csak tettem a dolgomat" - mondta ismert szerénységével a Nemzet Sportolójának is megválasztott Székely Éva. - "Célok, álmok, sport nélkül élni lehet, de nem érdemes. Én az életben maradást kaptam sírig tartó szerelmemtől, a sporttól" - fogalmazott a nagyszerű sportember, hozzátéve: "hat politikai rendszert és három súlyos betegséget túlélve" örül, hogy számára legszebb karácsonyi ajándékként könyve most újból megjelenhetett.