Rossinak még sokat kell tesztelnie a Ferrarit

MTI
2005.12.24. 14:44
Luca Cordero di Montezemolo, a Ferrari elnöke azt mondta, ha Valentino Rossi, a világ legismertebb motorosa két kerékről négyre akar váltani, akkor nagyon sokat kell tesztelnie még a Forma-1-es versenyautóval.

"Amennyiben úgy dönt, hogy F1-es pilóta szeretne lenni, hónapokon keresztül kell gyakorolnia, hogy lássuk, milyen eséllyel rajtolhat az autósport elitkategóriájában" - fogalmazott a maranellói istálló első embere.

A hétszeres világbajnok motorversenyző már háromszor tesztelte az olasz istálló egyik gépét, és elképzelhető, hogy 2007-ben csatlakozik a Ferrarihoz. A média időről időre előszeretettel játszik el azzal a gondolattal, hogy ő lehetne a hétszeres világbajnok Michael Schumacher utódja a csapatnál. Annál is inkább, mert Alberto Ascari 1953-ban aratott diadala óta az olaszoknak nem volt világbajnokuk az autósport elitjében.

A huszonhat éves versenyző előbb vb-győztes lett a 125 és a 250 kcm-esek között, majd a királykategóriára váltott, amelyben 2001 óta öt vb-címet szerzett, előbb az akkor még létező 500 kcm-ben, majd négyszer az azt felváltó MotoGP-ben.