Többmillió dolláros ajánlat a világcsúcstartó hazaváltásáért

MTI
2006.01.17. 18:39
Német lapértesülés szerint több millió dolláros ajánlatot kapott Jelena Iszinbajeva, a női rúdugrás orosz világcsúcstartója, hogy vegye fel az olasz állampolgárságot.

A Leichtathletik című szakmagazin arról számolt be, hogy a csábító az olasz televízió, amely szerződéstervezetében hatmillió dollárt ígért a huszonhárom éves sztárnak, ha hazát vált.

Az orosz szövetség a hírek szerint azonnal reagált, és válogató nélkül szabadkártyát biztosít az olimpiai és világbajnok versenyzőnek a március 10. és 12. között sorra kerülő moszkvai fedettpályás vb-re, feltéve, ha aláírja, hogy a jövőben is Oroszország színeiben áll majd rajthoz a különböző viadalokon.

Iszinbajeva pályafutása során eddig 18 világrekordot állított fel, és a hölgyek közül egyedül ő mondhatja el magáról, hogy már túljutott az 5 méteres álomhatáron (5,01 m-rel tartja a világcsúcsot).

Amennyiben állampolgárságot váltana, három évig nem versenyezhetne, így nem állhatna rajthoz a 2007-es oszakai szabadtéri vb-n és a 2008-as pekingi olimpián sem.