Bejutott a nyolc közé a Sopron az Euroligában

MTI
2006.02.03. 22:04

Bejutott a legjobb nyolc közé a női kosárlabda Euroligában az MKB-Euroleasing Sopron, mivel az oroszországi 80-77-es sikerét követően hazai pályán is nyert - méghozzá 89-79-re - a Jekatyerinburg ellen, az egyik csapat második győzelméig tartó nyolcaddöntős párharcban.

A kedden óriási bravúrral idegenben győzelmet arató Sopronnak főként a kétszeres olimpiai bajnok és WNBA-első amerikai Griffith-re kellett figyelnie, aki klasszisát igazolva rögtön belekezdett a pontgyártásba. Ennek ellenére mégis a hazaiak jutottak előnyhöz, miután az alapemberré előlépő két tehetség, Gorbunova és Honti, valamint az utánozhatatlan stílusú Teasley feledtette a sérült Károlyi és Eördögh hiányát.

Fordulás után a közönség elképedésére Teasley tovább ontotta a hármasokat, néha a legelképesztőbb helyzetekből is betalált, és a 9 ponttal megnyert negyed mutatta: Natalia Hejkova tanítványai semmiképpen sem akarnak még egyszer az Urálba utazni.

A hajrában a mesés költségvetésű és bevallottan a végső diadalra törő vendégek fogcsikorgatva küzdöttek, ám a szinte eksztázisban játszó házigazdák lendülete nem tört meg. A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Sopron javára.