Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Vízilabda Euroliga: kikapott Nápolyban a Honvéd

MTI
2006.02.15. 22:15
A januári, Kőér utcai 14-9-es győzelem után vendégként 9-8-ra kikapott a Honvéd a Posillipótól a férfi vízilabda Euroliga legjobb tizenhat együttest foglalkoztató főtáblájának A betűjelű négyesében, a csoportrangadó szerda esti nápolyi visszavágóján.

A sorozat tavalyi két legjobbja, a 2005-ös Euroliga-győztes olasz és a fináléban vele szemben hosszabbítás után alulmaradó magyar bajnok mostani csatájának végkimenetele a csoportelsőség szempontjából is kiemelkedően fontos volt a kvartett március negyediki, befejező játéknapja előtt.

Az előzetes képlet így festett: siker esetén biztos továbbjutó a Honvéd, míg vereség esetén az utolsó fordulóra, a horvát Mladost Zagreb budapesti fellépésére marad annak eldöntése, melyik két együttes folytathatja a negyeddöntősök társaságában.

A múlt évi Final Four színhelyén, a Scandone uszodában a kilenc válogatottat - hat olaszt, két szerbet és egy görögöt - felvonultató Posillipo kezdett jobban, 1-0-ra, majd 4-1-re elhúzott a mind a hét athéni olimpiai aranyérmesét vízbe küldő Honvéddal szemben.

Aztán a félidő előtt 4-3-ra, majd 5-4-re felzárkózott Kovács István legénysége, két negyed után mégis a nápolyi gárda vonulhatott elégedettebben pihenőre (6-4).

A harmadik nyolc percben pedig eldőlt a mérkőzés: a hazaiak folyamatosan növelve előnyüket elléptek 9-4-re, innen zárkózott fel a Honvád, de egyenlíteni már nem tudott.

Eredmény, férfi vízilabda Euroliga, főtábla, A csoport, 5. forduló:
Posillipo (olasz) - Domino-BHSE 9-8 (3-1, 3-3, 3-0, 0-4)
a magyar góldobók: Paján, Kiss, Biros, Benedek 2-2