A Vasas újra nyert a pólóbajnokság döntőjében

MTI
2006.05.04. 21:51

A TEVA-VasasPlaket 9-8-ra legyőzte a címvédő Domino-BHSE együttesét, ezzel 2-0-ra vezet a férfi vízilabda ob I döntőjének három sikerig tartó párharcában. Az első meccs álmatag Honvéd-kezdésével szemben ezúttal elszántan indított Kovács István legénysége, melynek többször is egygólos vendégvezetés lett az eredménye. A kétszeres olimpiai bajnok Kiss Gergely mozdította el először kéttalálatnyira a különbséget (2-4). Földi László csapata azonban nem adta fel, Vindisch Ferenc büntetőből egyenlített (4-4).

A második nyolc perc viszont éppen a nyitónegyed fordítottja volt: ez a játékrész tudniillik sikertelen akciókról, rossz befejezésekről és remek kapusteljesítményekről szólt, így ebben a periódusban egyik háló sem rezdült. A folytatásban ugyanakkor Benedek Tibor emberelőnyből eredményes volt, vagyis a Honvéd mozdult el előbb a holtpontról (4-5). Csakhogy a házigazda is megtalálta a rivális kapujához vezető utat, majd gyors gólváltást követően Varga Dániel előnyből vezetéshez (7-6) juttatta az angyalföldieket.

Az utolsó negyedben a Varga-fivérek jóvoltából megszületett a Vasas második győzelme is, miáltal már csak egyetlen siker hiányzik ahhoz, hogy idén ne a Honvéd legyen a bajnok.

A döntő harmadik meccsét vasárnap, 13:30 órától játsszák a Kőér utcában.