Besenyei Péter győzött Barcelonában

MTI
2006.05.07. 12:24
Besenyei Péter nyerte meg a Red Bull Air Race-sorozat idei második versenyét, Barcelonában.

Az MTI-hez eljuttatott helyszíni beszámoló alapján közel egymillió néző kísérte figyelemmel szombaton a repülők látványos produkcióját. A magyar pilóta ezúttal próbálhatta ki új gépét, egy Edge 540-set, amellyel már - amint azt az eredmény is jelezi - egyenlő eséllyel szállt harcba amerikai versenytársaival.

A 2001-ben gyártott, együléses repülő éppen olyan, mint Kirby Chamblissé és Mike Mangoldé, az idei első, abu-dzabi futam első két helyezettjéé. Az Egyesült Arab Emírségekben márciusban rendezett viadalon Besenyei harmadik volt.

A második állomáson, a barcelonai Bogatell Beachen 11 versenypilóta mérte össze tudását. A több mint 400 km/órás sebességgel száguldó versenygépek vízen felállított, 19 m magas, felfújt kapuk között hajtották végre a feladatokat.

"Nagyon boldog vagyok, hogy ezzel az Edge-el repülhettem, sokkal gyorsabb, mint az előző gépeim. A legjobb érzés az volt, hogy hat másodperccel legyőztem Mangoldot" - nyilatkozott a magyar pilóta. Besenyei mögött Mangold volt a második, Chambliss pedig a harmadik. A következő futamot Berlinben rendezik, három hét múlva. A kilenc viadalból álló sorozat hatodik versenye Budapesten lesz, augusztus 20-án.