Pólódöntő: egyenlített a Honvéd

MTI
2006.05.11. 20:26

Elmaradt a bajnokavatás a férfi vízilabdázóknál: a három győzelemig tartó Honvéd-Vasas párharc csütörtöki, negyedik összecsapásán a Komjádi uszodában a vendég címvédő diadalmaskodott, így a vasárnap délutáni, Kőér utcai, ötödik találkozó dönt a bajnoki címről.

A végig szoros mérkőzésen egyik csapat sem tudott két góllal elhúzni a másikdtól, felvátva vezettek és egyenlítettek a csapatok, bár a Vasasnál volt többször az előny. 8-8-as állásnál egy perc volt hátra, amikor a Vasas nem tudott mit kezdeni a labdabirtoklással, a Honvéd vezethette az utolsó támadást, s hat (!) tizedmásodperccel a dudaszó előtt Benedek egy kétszeres olimpiai bajnok precizitásával kilőtte a jobb felső sarkot (8-9).

Nyert a Honvéd a két vereséget követő dupla diadallal, és ezáltal az egyenlítéssel nemcsak életben tartotta reményét a címvédésre, hanem a Kőér utcában immár ő az esélyese az aranycsatának.

TEVA-VasasPlaket - Domino-BHSE 8-9 (2-1, 2-2, 1-2, 3-4)
Góldobók: Varga Dániel, Vindisch 3-3, Varga Dénes, Steinmetz B. 1-1, illetve Tóth, Kiss, Benedek 2-2, Vári, Biros, Paján 1-1