Megvan az első magyar olimpiai kvóta a pekingi olimpiára

MTI
2006.05.26. 12:28
Sidi Péter nyerte a kisöbű sportpuska fekvő számát a Münchenben zajló sportlövő Világkupa-versenyen, ezzel - első magyar sportolóként - olimpiai kvótát szerzett a 2008-as pekingi játékokra.

A komáromi versenyző a 60 lövéses alapversenyt mindössze két hibával, 598 körrel zárta, így első helyen került a nyolcas döntőbe.

Az elmúlt időszak kvalifikációs versenyein Sidi többször is nagyon közel volt a kvótához, ám eddig minden alkalommal elmaradt a siker. Ezúttal azonban a fináléban is kiegyensúlyozottan teljesített, 104,8 körös kiemelkedő eredménnyel zárta a tízlövéses döntőt, s 702,8 körrel, magabiztosan nyerte a versenyt.

"Nagyon boldogok vagyunk - mondta az MTI-nek a helyszínen tartózkodó Kovács Tibor, a magyar szövetség főtitkára. - Izgalmas viadal volt, amelyen nehezítette a versenyzők dolgát, hogy borult, esős volt az idő, ennek ellenére ketten is 598 körrel zárták az alapversenyt. A döntőben Peti szenzációsan lőtt, a 104,8 kör csodálatos eredmény. Külön öröm, hogy a három közül ez volt eddig a leggyengébb száma, ám most bebizonyosodott, hogy teljesen érett versenyzővé vált, és a pekingi olimpiai játékokon minden számban esélyesként indulhat."