Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

A Pick-Szeged nyerte a férfi kézilabda Magyar Kupát

MTI
2006.05.28. 17:31
A Pick Szeged nyerte a Budapest Bank férfi kézilabda Magyar Kupát, miután a pécsi döntőben 32-30-ra nyert a címvédő MKB Veszprém ellen. A Tisza-parti csapat tizenhárom év után szerzett ismét aranyérmet.

Remekül kezdett a bajnoki döntőben összesítésben 3-2-es vereséget szenvedő Szeged, az ötödik percben már 4-1-re vezetett. Ez az állás hosszú időre "befagyott", majd két gyors veszprémi találat után megint a Tisza-partiak következtek, és 9-5-re elhúztak. Keményebb védekezésre váltott a címvédő, megkezdte a felzárkózást. A folytatásban egyre több lett a kiállítás, és ebből a szakaszból jobban jött ki a Veszprém (10-9). A szünet előtti hajrában - amikorra már megnyugodtak a játékosok - a Pick ismét magára talált.

A második félidő elején három perc alatt egyenlített a Veszprém (16-16), ám fordítani nem tudott, a rivális tartotta a lépéselőnyt. Sőt, annyira extázisba került a Szeged, hogy emberhátrányban háromszor is eredményes volt. A 44. percben 24-20-nál nem volt meglepő, hogy időt kért a bajnok.

A későbbiekben gyorsabb lett az MKB játéka, ám az ellenfél minden rohamot sikerrel vert vissza.

Kovács Péter ezzel a szép sikerrel búcsúzott a gárdától, a következő idényben az egykori kiválóság a Dunaferr női csapatának lesz a vezetőedzője.

A Szeged története ötödik kupagyőzelmét aratta, a Veszprém az utóbbi 19 kupadöntőben rendre ott volt, és a mostanival együtt csak négyszer (1993: Szeged, 1997: Elektromos, 2001: Dunaferr, 2006: Szeged) maradt alul.

a 3. helyért: Komlói BSK-Fűtőerőmű - Százhalombatta 22-21 (11-10)

Győzelmével a Komló kiharcolta a jogot a KEK-ben való részvételre.