Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Az első győztes most is nézi a Vasi Vasembert

Index
2006.07.01. 16:09
1984-ben rendezték meg először a Vasi Vasembert, Szombathely méltán híres triatlonversenyét. Július másodikán megújult formában, a Triatlon Tour keretein belül kerül megrendezésre a viadal, és ezt a régi győztesek is örömmel veszik, így Gyöszpál Zoltánné is, aki még leánykori nevén Garami Évaként nyerte meg az első alkalommal kiírt Vasi Vasembert.

A jelenleg gyógytornászként dolgozó, 1995-ben visszavonult tájfutóként is ismert sportember elmondta, továbbra is figyelemmel követi szeretett sportágának eseményeit, noha a mai legjobbakkal nincs kapcsolata, mivel minden szabadidejét leköti a munkája.

"Azért a Vasi Vasembert ha lehet, minden évben a helyszínen tekintem meg, így idén is ezt tervezem. Az öcsém tagja a szervezőknek, ezért tudom, minden évben micsoda erőfeszítések árán sikerült tető alá hozni a versenyt. Ennek elsősorban gazdasági okai voltak, de a Triatlon Tour révén ez a probléma is megoldódik."

Az első női győztes azt is elárulta, hogy a régi versenyzőtársakkal évente legalább egyszer találkoznak, hogy nosztalgiázzanak, de több egykori riválisával ellentétben nem tervezi, hogy elinduljon senior versenyen, mert mint mondta, az alaposabb felkészülést igényelne.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!