Az első győztes most is nézi a Vasi Vasembert

Index
2006.07.01. 16:09
1984-ben rendezték meg először a Vasi Vasembert, Szombathely méltán híres triatlonversenyét. Július másodikán megújult formában, a Triatlon Tour keretein belül kerül megrendezésre a viadal, és ezt a régi győztesek is örömmel veszik, így Gyöszpál Zoltánné is, aki még leánykori nevén Garami Évaként nyerte meg az első alkalommal kiírt Vasi Vasembert.

A jelenleg gyógytornászként dolgozó, 1995-ben visszavonult tájfutóként is ismert sportember elmondta, továbbra is figyelemmel követi szeretett sportágának eseményeit, noha a mai legjobbakkal nincs kapcsolata, mivel minden szabadidejét leköti a munkája.

"Azért a Vasi Vasembert ha lehet, minden évben a helyszínen tekintem meg, így idén is ezt tervezem. Az öcsém tagja a szervezőknek, ezért tudom, minden évben micsoda erőfeszítések árán sikerült tető alá hozni a versenyt. Ennek elsősorban gazdasági okai voltak, de a Triatlon Tour révén ez a probléma is megoldódik."

Az első női győztes azt is elárulta, hogy a régi versenyzőtársakkal évente legalább egyszer találkoznak, hogy nosztalgiázzanak, de több egykori riválisával ellentétben nem tervezi, hogy elinduljon senior versenyen, mert mint mondta, az alaposabb felkészülést igényelne.