Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A futballra is kiterjedhet a kerékpáros doppingbotrány

MTI
2006.07.05. 11:13
A spanyolországi doppingbotrány központi figurája, dr. Eufemiano Fuentes kategorikusan cáfolja a spanyol kormány keddi közleményét, és elismeri, a kerékpárosok mellett labdarúgókkal, teniszezőkkel és atlétákkal is dolgozott együtt. Ugyanakkor tagadja, hogy vizsgálati módszereinek köze lenne a tiltott teljesítményfokozáshoz.

"Nem értem, hogy a kormány miért állította kedden, hogy labdarúgók, teniszezők és atléták nem tartoztak hozzám, és miért csak a kerékpárosokat emelte ki, mint akik állítólag vétettek a doppingszabályzat ellen. Igenis dolgoztam együtt spanyol első- és másodosztályú futballistákkal, atlétákkal és teniszezőkkel is, csak éppen az ő nevüket nem hozták nyilvánosságra" - mondta Fuentes, hozzátéve: a sportolók teljesítmény-fokozásáért felelt, de módszerének nincs köze a doppinghoz.

A spanyolországi doppingbotrányban eddig főleg a kerékpárosok kerültek képbe: a szombaton rajtolt Tour de France-on olyan versenyzőket nem engedtek indulni - például a végső győzelemre is esélyesnek tartott német Jan Ullrichot vagy az olasz Ivan Bassót -, akik neve szerepel Fuentes jegyzeteiben. A rendőrség közel 60 személy ellen rendelt el nyomozást.