Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tíz aranyéremmel zárta a magyar csapat a kajak-kenu Eb-t

MTI
2006.07.09. 17:35
A vasárnap délutáni 200 méteres döntőkben két-két első és második, valamint egy harmadik helyezést értek el a magyar válogatott tagjai a racicei kajak-kenu Európa-bajnokságon, így a küldöttség 10 arany-, 4 ezüst- és 4 bronzéremmel zárta a viadalt.

A legrövidebb táv fináléi során nyert és egyben megvédte címét a Kovács Katalin, Janics Natasa kajakos duó (a kettős mindhárom páros számot megnyerte a kontinensviadalon), valamint a Paksy Tímea, Kovács, Janics, Patyi Melinda kvartett (női négyesben szintén mindhárom távon magyar győzelem született), míg Paksy (k-1) és a Balázs Péter, Horváth Gábor, Joób Márton, Sarudi Pál összeállítású kenunégyes másodikként haladt át a célvonalon. A címvédő és világbajnok Kadler Viktor, Gyertyános Gergely, Beé István, Babella Balázs összeállítású kajaknégyes ezúttal harmadik lett.

Boros Gergely (k-1) és a Kozmann György, Kolonics György egység (c-2) negyedikként, Bozsik Attila (c-1), valamint a Sík Márton, Csamangó Attila kajakos duó pedig hetedikként zárt.

Kovács és Janics összesen - egyenként - hat aranyérmet gyűjtött az Eb-n, ez korábban még senkinek sem sikerült.

A racicei kajak-kenu Európa-bajnokság éremtáblázatának élmezőnye:
MAGYARORSZÁG 10 arany, 4 ezüst, 4 bronz
Németország 4 11 3
Oroszország 4 1 1
Fehéroroszország 2 3 2
Románia 2 2 3
Szlovákia 2 - -
Spanyolország 1 1 1
Lengyelország 1 1 -