Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fegyveresek rabolták el az Iraki Olimpiai Bizottság vezetőjét

MTI
2006.07.15. 16:51
Rendőrségi egyenruhát viselő fegyveresek elrabolták szombaton az Iraki Olimpiai Bizottság (IOB) elnökét és főtitkárát, és további mintegy 50 személyt Bagdadban - közölte a rendőrség.

Az álrendőrök kormányzati gépkocsiknak tűnő járműveken érkeztek Bagdad központjában ahhoz a kulturális központhoz, ahol Ahmed al-Hidzsia asz-Szamarrai, az IOB elnöke és munkatársai rendszeres tanácskozásukon vettek részt. Betörtek a központba, lefegyverezték az őröket, majd megkötözték az ottlévőket, köztük az IOB elnökét és főtitkárát, más sportvezetőket, testőreiket és mintegy 30 atlétát, és tíz gépkocsival elhurcolták őket - közölték biztonsági források.

Az elrablottak között van az iraki teakwondo szövetség elnöke, az iraki ökölvívó szövetség elnöke, a sportorvosok szövetségének igazgatója - jelentette az iraki televízió.

Az testőrök egyikének holttestét nem sokkal később megtalálták Bagdad egyik központi utcájában, a férfit agyonlőtték.

Az iraki sportvezetők elrablása egy nappal azután történt, hogy az iraki birkózó válogatott visszalépett egy külföldi versenyen való részvételtől, mivel edzőjüket megölték Bagdadban.