Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bryant nélkül készül a vb-re az amerikai kosárválogatott

MTI
2006.07.20. 13:35
Megkezdte a felkészülést az augusztus 19-én, Japánban rajtoló férfi kosárlabda-világbajnokságra az Egyesült Államok válogatottja.

A 23-as keret - benne olyan ászokkal, mint Dwyane Wade vagy LeBron James - Las Vegasban találkozott az egyetemi bajnokság egyik edzőlegendájaként ismert Mike Krzyzewski szövetségi kapitánnyal, ám közülük csak 12-en utazhatnak majd a vb-re.

"Csapatot kell formálnom a kiváló egyéni képességekkel rendelkező játékosokból. Fontos, hogy mindenki tisztában legyen a szerepével. Az 1992-es barcelonai olimpián például Michael Jordan volt a szupersztár, a többiek pedig elvégezték a feladatukat" - mondta a szakvezető az első Dream Teamről. Krzyzewski dolgát nehezíti, hogy többen - köztük Kobe Bryant, Paul Pierce és Lamar Odom - sérülés miatt lemondták a vb-szereplést.

A világbajnokságon az Egyesült Államok Szenegállal, Olaszországgal, Puerto Ricóval és Szlovéniával szerepel egy csoportban.