Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lemondta versenyeit a doppingolással vádolt Ullrich

MTI
2006.07.21. 13:25

Minden betervezett versenyt lemondott Jan Ullrich német országúti kerekes, aki doppinggyanú miatt nem vehet részt a jelenleg zajló Tour de France-on. "Mind az öt szerződésben rögzített viadaltól visszalépünk, hogy a szervezőknek legyen elég idejük másokkal megállapodni" - jelentette be Wolfgang Strohband, az 1997-es Tour győztesének menedzsere.

A többek közt a grazi, a mayrhofeni és a lorchi kritériumversenyt is kihagyó klasszist - aki svájci házából követi a spanyolországi botrány fejleményeit - és spanyol klubtársát, Oscar Sevillát egy nappal az idei Tour rajtja előtt zárták ki, mert a nevük szerepelt a doppingügy központi figurájának, dr. Eufemiano Fuentesnek a jegyzeteiben.

A Süddeutsche Zeitung című lap múlt pénteken arról számolt be, hogy a spanyol rendőrség lefoglalt egy füzetet, melyben tételesen, napra lebontva felsorolták, Ullrich melyik nap, milyen tiltott szert szedett a tavalyi Tour de France-on. A német bringás ártatlannak vallja magát.