Emília
18 °C
26 °C

Két bronzérem az ökölvívó Európa-bajnokságon

MTI
2006.07.21. 18:08
Bedák Zsolt az 54 kg-os súlycsoportban az elődöntőben vereséget szenvedett az orosz Ali Aljevtől a plovdivi ökölvívó Európa-bajnokságon és bronzérmesként zárta a kontinensvetélkedőt. A találkozó a harmadik menetben fejeződött be, amikor Aljev döntő fölényével véget ért a meccs.

"Bosszant, hogy nem ment végig a mérkőzés" - mondta Balzsay Károly szövetségi kapitány. "Jobb volt az orosz, de úgy gondolom, hogy amikor kicsit elhúzott, akkor könnyebben kapta a pontokat. Nem volt ekkora különbség a két öklöző között."

Káté Gyula a 64 kg-os súlycsoportban nem jutott be a döntőbe a plovdivi ökölvívó Európa-bajnokságon, miután a legjobb négy között vereséget szenvedett az orosz Oleg Komiszarovtól.

A mérkőzés a negyedik menetben idő előtt ért véget, mert Kátét sérülés miatt leléptették. "

Sajnos Gyulának a negyedik menetben felrepedt a szemöldöke, ezért be kellett szüntetni a mérkőzést" - mondta Balzsay Károly szövetségi kapitány.

"Komiszarov tíz ponttal vezetett, amikor befejeződött a találkozó, ez a különbség azonban nem volt reális. Egyszerűen vicc, amit ezen a meccsen a pontozók megengedtek maguknak. Akkor is pontot kapott az orosz, amikor csak ütésre lendült a karja. Döntetlen körüli eredmény lett volna igazságos."

A magyar csapat így két bronzéremmel zárta a kontinenstornát.