Klaudia
-3 °C
3 °C

Román csapattal játszhatnak az FTC női kézisei a BL-ért

MTI
2006.08.22. 16:01

A Ferencváros vagy a román Rulmentul Brasov vagy a portugál Madeira ellen mérkőzik a női kézilabda Bajnokok Ligájában a 16 közé jutásért, a női EHF Kupában a Kiskunhalas a 32 közé kerülésért az azeri Garagah Bakuval vagy a fehérorosz Gorodnyicsankával csatázik, míg a férfi KEK-ben a Komlónak a dán Bjerringbro-Silkeborg csapatát sorsolták kedden Bécsben. Mindhárom magyar együttes itthon kezd, a női csapatok október 14-én vagy 15-én, a visszavágók egy hét múlva lesznek, a Komló szeptember 30-án vagy október elsején rajtol.

Németh András, a ferencvárosiak vezetőedzője nem örült a sorsolásnak. "Úgy gondolom, a brassói csapat egyértelműen esélyesebb, mint a Madeira. A románokkal nemrégiben találkoztunk egy erdélyi túrán, és akkor politikai visszhangja volt a viharos találkozónak" - mondta Németh. A párharc nyertese a BL-csoportkörbe jut, ahol a magyar bajnok Győri Audi ETO KC már eleve érdekelt. A vesztes viszont nem búcsúzik az európai porondtól, hanem az EHF Kupa 32-es mezőnyébe kerül át.

Az már korábban eldőlt, hogy a férfi BL-ben az MKB Veszprém a spanyol Portland San Antonio, a bosnyák Boszna Szarajevo és a szlovák Povazska Bystrica, míg a Pick Szeged a spanyol Ciudad Real, a svájci Kadetten Schaffhausen csapatával, valamint a holland Kras Volendam és a fehérorosz Breszt Meskovo párharcának győztesével találkozik a szeptember 30. és november 12. között esedékes csoportkörben.

A női KEK-ben a székesfehérvári Cornexi-Alcoa-HSB Holding októberben az izlandi Haukar Hafnarfjördurral csatázik a 3. körbe jutásért. A férfi EHF Kupában a Dunaferr és a PLER-Airport október 10-én, a női EHF Kupában pedig a Dunaferr és a Debrecen október 24-én kap ellenfelet.