Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vereséggel kezdett a női kosárlabda-válogatott

MTI
2006.09.06. 22:33

A magyar női kosárlabda-válogatott első Európa-bajnoki selejtezőjén vereséget szenvedett Görögországtól Zalaegerszegen. Magyar részről kevés kosárral és három lépéshibával kezdődött a találkozó, de a tavaly Eb-résztvevő görögök sem találták a ritmust, ugyanis négy és fél perc alatt csupán két pontig jutottak. A 200 centis Császár jóvoltából sikeresen végződött nyitónegyed után a folytatás már a WNBA-ben is megfordult Kosztaki vezette riválisé lett, amely csakhamar átvette a vezetést. A szórványos vendégrohamokat az ugyancsak Amerikából hazatért Iványi triplája fékezte meg. A félidőben 30-34 volt az állás.

Nagyszünet után maradt a görög fölény, a gyengén lepattanózó és elemi hibákat ejtő házigazdák nem tudtak 2-3 pontnál közelebb férkőzni. Az utolsó játékrész elején már 10 pont volt a különbség, amelyet a soproni Károlyi fél perc alatt a felére csökkentett. Ez utóbb csak fellángolásnak bizonyult, mivel a hajrában dekoncentrált benyomást keltő Sterbenz-csapat magas szerkezete ellenére gyengélkedett a palánkok alatt, így a vége a vártnál simább vendégsiker lett.

A magyar válogatott a 2. fordulóban, szombaton a fehéroroszországi Minszkben lép pályára.

"Nagyon puha volt ma a védekezésünk, támadásban pedig esélyünk sem volt lepattanót szerezni, mivel hiányzott a labda nélküli mozgás. Nem hiszem, hogy a következő öt meccsen még egyszer ilyen rosszul játszunk" - reménykedett Sterbenz Tamás szövetségi kapitány a meccs után.

Magyarország-Görögország 64-70 (17-12, 13-22, 19-22, 15-14)
Zalaegerszeg, 800 néző, v: Tacic (szerb), Lukes (cseh)
Pontszerzők: Károlyi 17, Cserny 13, Császár 9, Iványi 6, Fegyverneky 5, Kajdacsi 5, Ujhelyi 5, Fürész 2, Papp 2, Englert -, Horváth -, Bujdosó -, illetve Malci 17, Kalencu 14, Kosztaki 12, Szarekgu 11, Stahtiari 6, Kalcidu 6, Limura 4, Katopodi -, Koszma -
A csoport másik mérkőzésén: Bulgária-Fehéroroszország 66-70