Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Budapest Bank a férfi kézilabda-bajnokság névadója

MTI
2006.09.06. 22:59

Budapest Bank férfi kézilabda liga néven fut tovább az NB I-es bajnokság. Az erről szóló megállapodást szerdán írták alá a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban a szövetség (MKSZ) vezetői, Kiss István elnök és Sinka László főtitkár, valamint a pénzintézet vezérigazgató-helyettesei, Plank Gábor és Zatykó Péter. A szerződés egy plusz egy szezonra szól.

A sportágban 2005 óta szponzorként "erőteljesen" jelen lévő Budapest Bank által folyósítandó összegből az MKSZ-nek - főleg a bajnokság lebonyolítására és a férfi válogatott támogatására - 20 százalék jut, a fennmaradó 80 százalékot a ligában érdekelt 12 csapat között osztják szét differenciáltan. Az együttműködést valamennyi klub üdvözölte, és nem győzte hangsúlyozni, hogy Hajnal Csaba, a veszprémi "kézilabdapápa", valamint szegedi kollégája, Kővári Árpád milyen sokat, több évet dolgozott azért, hogy névadó szponzorra leljen a pontvadászat.

A 12 együttes az alapszakaszban 22-22 mérkőzést játszik. Az 1-4. helyezett jut az elődöntőbe, amely - hasonlóan a későbbi fináléhoz - az egyik fél harmadik győzelméig tart, míg az 5-12. csapatok az alsó házban folytatják. Újítás, hogy a 2007/08-as évadtól az NB I-ben 16 klub szerepel majd. A most kezdődő pontvadászat 1-8. helyezettje az NB I/A csoportban, egyfajta Extraligában szerepel jövőre, míg a többi nyolc gárda az NB I/B-ben lesz érdekelt.