Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Novemberben tér vissza Axel Schulz

MTI
2006.09.20. 06:11

Amerikai ellenféllel bokszol majd november 25-én, Halléban a több mint hétéves kihagyás után visszatérő Axel Schulz, a németek korábbi kiváló nehézsúlyú ökölvívója. A rivális a 31 éves Brian Minto lesz, aki eddigi 27 profi összecsapásából 26-ot megnyert.

A 37 esztendős Schulz már hosszabb ideje tervezte visszatérését és május elején, alapos kivizsgálások után az orvosok is engedélyezték számára a bokszot. A jelenleg az Egyesült Államokban készülő öklöző a hallei teniszstadionban sorra kerülő gálán lép kötelek közé.

Schulz (mérlege 24 győzelem, 4 vereség, 1 döntetlen) pályafutása során háromszor bokszolhatott a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), egyszer pedig a Boksz Világszövetség (WBA) világbajnoki címéért, ám egyszer sem sikerült elhódítania a koronát.

Eddigi utolsó meccsét 1999. szeptember 25-én, az ukrán Vlagyimir Klicsko ellen vívta. A WBA vb-, és az EBU Eb-övéért kiírt összecsapáson a nyolcadik menetben kiütéssel kapott ki, majd ezt követően bejelentette visszavonulását.