Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A kerékpárosok a WADA-elnök menesztését akarják

MTI
2006.09.23. 15:20
A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) elnöke, Pat McQuaid szerint megérett az idő, hogy Richard Pound távozzon a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöki posztjáról.

"Hamarosan jobb munkát találhat magának" - fogalmazott McQuaid a Salzburgban zajló országúti világbajnokságon. "Minden szavával megbánt bennünket, kését a sportágunkban forgatja. Egyértelmű, hogy meg akarja ölni a kerékpársportot, és nem segít bennünket a doppingellenes harcban. Ezt nem tűrhetem!"

Pound a keréksportot ismételten megrázó doppingbotrányok kapcsán nemrégiben kijelentette, a gyerekek számára azt javasolja, nehogy a hitelét vesztett, imázsát a WC-ben lehúzó sportágat válasszák.

McQuaid hozzátette: már hivatalos levelet küldtek a WADA-nak, amelyben arra kérik az elnökséget, vonja meg a bizalmat Poundtól.