Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Horváth Viktor ezüstérmes lett a Világkupa-döntőjében

MTI
2006.09.28. 08:55
Horváth Viktor a második, Fülep Sándor a hetedik helyen végzett az öttusázók Világkupa-döntőjén, az olaszországi Chiancianóban. Győzött a cseh Libor Capalini.

A tavaly ugyancsak második Horváth mind az öt számban jó teljesítményt nyújtott, így megérdemelten állhatott fel ezúttal is a dobogóra. Nem sokkal maradt el tőle Fülep, aki négy tusában az élmezőnyben zárt, s csupán a számára átlagos, a mezőnyhöz képest viszont nem túl jó, 748 pontos vívása miatt maradt le az éremszerzésről.

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére úgy értékelt, hogy Horváth jól lőtt, a kiegyensúlyozott vívómezőnyben elért 860 pontja megfelelő eredménynek számított, úszásban hozta a tőle várhatót, a lovaspályán pedig rossz lóval viszonylag jól oldotta meg a feladatát, egy akadályverése és egy megállása volt. A futás előtt a harmadik helyen állt, de remekül osztotta be az erejét, és így megelőzte az előtte rajtoló lett Sandris Sikát.

A szakvezető Fülep teljesítményéből a lovaglást emelte ki, megjegyezve hogy további három számban is jó teljesítményt nyújtott. A fináléban a hat állomásból álló sorozat legjobb 32 versenyzője vehetett részt azzal a megkötéssel, hogy egy-egy országot maximum három öttusázó képviselhetett. Balogh Gábor kisebb Achilles-ín-problémája miatt nem indult.

Csütörtökön a nők versenyét rendezik, a mezőnyben ott lesz Vörös Zsuzsanna és Máthé Vivien.