Piroska
3 °C
4 °C

Horváth Viktor ezüstérmes lett a Világkupa-döntőjében

MTI
2006.09.28. 08:55
Horváth Viktor a második, Fülep Sándor a hetedik helyen végzett az öttusázók Világkupa-döntőjén, az olaszországi Chiancianóban. Győzött a cseh Libor Capalini.

A tavaly ugyancsak második Horváth mind az öt számban jó teljesítményt nyújtott, így megérdemelten állhatott fel ezúttal is a dobogóra. Nem sokkal maradt el tőle Fülep, aki négy tusában az élmezőnyben zárt, s csupán a számára átlagos, a mezőnyhöz képest viszont nem túl jó, 748 pontos vívása miatt maradt le az éremszerzésről.

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére úgy értékelt, hogy Horváth jól lőtt, a kiegyensúlyozott vívómezőnyben elért 860 pontja megfelelő eredménynek számított, úszásban hozta a tőle várhatót, a lovaspályán pedig rossz lóval viszonylag jól oldotta meg a feladatát, egy akadályverése és egy megállása volt. A futás előtt a harmadik helyen állt, de remekül osztotta be az erejét, és így megelőzte az előtte rajtoló lett Sandris Sikát.

A szakvezető Fülep teljesítményéből a lovaglást emelte ki, megjegyezve hogy további három számban is jó teljesítményt nyújtott. A fináléban a hat állomásból álló sorozat legjobb 32 versenyzője vehetett részt azzal a megkötéssel, hogy egy-egy országot maximum három öttusázó képviselhetett. Balogh Gábor kisebb Achilles-ín-problémája miatt nem indult.

Csütörtökön a nők versenyét rendezik, a mezőnyben ott lesz Vörös Zsuzsanna és Máthé Vivien.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!