József, Bánk
-6 °C
0 °C

Százszázalékos maradt az Eger az Euroligában

MTI
2006.10.08. 14:35
Százszázalékos teljesítménnyel, mind az öt mérkőzését megnyerve végzett az élen a férfi vízilabda Euroliga portói selejtezőcsoportjában az Eger együttese, amely a vasárnapi zárótalálkozón 20 gólos különbséggel gyakorlatilag lelépte svájci riválisát.

A magyar bajnokság legutóbbi bronzérmese könnyed játékkal diadalmaskodott utolsó mérkőzésén is, amelyen a legeredményesebbnek a szlovák válogatott légiós, Karol Baco bizonyult féltucatnyi találatával. A hevesi gárda svájciakkal szemben megnyilvánuló erőfölényére jellemző, hogy a 28-ból három gólt a válogatott kapus, Jászberényi Gábor szerzett.

A hatcsapatos portói kvalifikációból az első négy helyezett jutott tovább az első számú európai kupasorozat második selejtezős körébe, vagyis az Eger mellett az orosz Dinamo Moszkva, a német Uerdingen és a holland Polar Bears Ede folytathatja szereplését.

Euroliga, 1. selejtezőkör, C csoport, 5. játéknap: Brendon-Fenstherm-ZF-Eger - Horgen (svájci) 28-8 (8-1, 8-1, 9-3, 3-3) a magyar góldobók: Baco 6, Nyéki 4, Jászberényi, Hegedűs, Ma:rcz, Mackeben, 3-3, Decker Á., Bálint 2-2, Matajsz, Császár 1-1