Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Kramnyik nem akar visszavágót Topalovval

MTI
2006.10.17. 11:29
A címegyesítő sakkvilágbajnoki döntő orosz győztese, Vlagyimir Kramnyik nemet mondott legyőzött riválisának, a bolgár Veszelin Topalovnak arra az igényére, hogy minél hamarabb tartsák meg kettejük között a visszavágót.

Az immár abszolút világbajnok Kramnyik szerint egy egész sor olyan nagymester van, aki "méltó arra, hogy kihívómmá váljon, és e nagymestereknek egymás között kell eldönteniük azt, hogy ki a legerősebb".

Kramnyik "nyetjét" megelőzte Topalovék vasárnapi bejelentése, amelyben a sakkvilágbajnoki korona elhódítása végett mielőbbi visszavágót sürgettek azzal, hogy a másfél millió amerikai dolláros költségvetésű revánsra Szófiában, jövő év március 3-tól kerülhetne sor.

A címegyesítő párviadalt, miután a 12 klasszikus játszma után 6:6 volt az állás, úgy nyerte meg Kramnyik a dél-oroszországi Elisztában, hogy a rapid partikban 2,5-1,5-re győzött Topalov ellen, ezzel pedig összesítésben 8,5-7,5-re bizonyult jobbnak riválisánál. A két nagymester a végeredménytől függetlenül fele-fele arányban osztozott egymillió dolláron