Vasas-győzelmek és Eger-vereség a póló Euroligában

MTI
2006.10.21. 11:45

A Vasas könnyű meccseken remekelt, az Eger hazai pályán kikapott a férfi vízilabda Euroliga selejtezőjében, a LEN-kupában a Szeged győzött, az Újpest kikapott.

Második mérkőzését is megnyerte, a nyitányhoz hasonlatos könnyedséggel a Vasas a férfi vízilabda Euroliga második selejtezőkörében, Bresciában.

Az olaszországi hatcsapatos, körmérkőzéses torna pénteki, második fordulójában az angyalföldiek a 21-5-re elintézett ukrán Mariupol elleni taktikát alkalmazták: az összecsapás első felét megnyomták, a jelentős előny birtokában pedig visszavettek a tempóból, hogy tartalékoljanak az esti fellépésre.

Mert péntek este is vízbe szállt a piros-kék együttes, ezúttal a német Bayer Uerdingenre mért méretes csapást. Az olaszországi tornán, ahonnan a hat csapatból az első kettő jut tovább, a Vasas a helyi beszámoló szerint hajtós mérkőzésen lefordulásokból, sok labdát szerezve biztosan nyert újfent, és a meccs kedvező alakulásának köszönhetően még arra is volt módja Földi Lászlónak, hogy kulcsjátékosait pihentesse.

Érthető okból tette ezt, hiszen csapata a körmérkőzéses sorozat negyedik fordulójában a legerősebb riválissal küzd meg szombat este fél 9-től, amikor is a házigazda olasz Bresciával találkozik. A párbaj győztese bizonyosan megszerzi a csoportelsőséget.

Az Eger viszont sajnos 7-6-ra kikapott a hazai pályán vívott selejtzezőben a spanyol Sabadelltől. A hazaiak katasztrofálisan használták ki emberelőnyös helyzeteiket, ráadásul 5-7-nél büntetőt hibáztak.

A LEN Kupa 1. selejtezőkörének 2. fordulójában az Újpest három góllal, 11-8-ra kapott ki a spanyol CN Terrassa együttesétől. A lila-fehérek végig jól tartották magukat az esti összecsapáson, amelyen alighanem az bizonyult döntőnek, hogy a harmadik negyed végén és a negyedik elején kapufát lőttek, ziccereket rontottak. Petrovics Mátyás vezetőedző úgy értékelt, hogy nagyon erős spanyol csapattól kaptak ki, amely ellen jól játszott az UTE, s nagyobb szerencsével döntetlen is lehetett volna a vége.

A hatcsapatos kvalifikációs csoportban, ahonnan az első négy jut tovább, szombaton kétszer is medencébe száll az Újpest: előbb 11:30-tól a román bajnok Steaua Bucurestivel, majd este fél 7-től az orosz Szpartak Volgográddal találkozik.

A Szeged ugyancsak a LEN-kupában nyolc góllal nyert a holland Barendrecht ellen. A szegediek védekezésével három negyeden át nem tudtak mit kezdeni a hollandok. A magabiztos vezetés tudatában néhány könnyelműség is becsúszott a magyar csapat játékába, de a fölényes győzelem egyetlen percig sem forgott veszélyben.

A Szeged szombaton előbb 10:30-kor a Manchester, majd 18 órakor a Budvanska Rivijera ellen játszik.

Euroliga, 2. selejtezőkör
G csoport, 2. forduló:
TEVA-VasasPlaket - Galatasaray (török) 15-5 (4-1, 7-1, 2-3, 2-0)
a magyar góldobók: Varga Dániel, Steinmetz Á. 3-3, Varga Dénes, Hosnyánszky 2-2, Heinrich, Kuncz, Kovács R., Steinmetz B., Tóth M. 1-1
3. forduló:
TEVA-VasasPlaket - Bayer Uerdingen (német) 19-9 (5-2, 4-2, 4-1, 6-4)

a magyar góldobók: Hosnyánszky 4, Kovács R., Varga Dániel, Steinmetz Á. 3-3, Tóth M., Varga Dénes, Mátyás 2-2
E csoport (Eger), 2. forduló:
Sabadell (spanyol) - Brendon-Fenstherm-ZF-Eger 7-6 (1-2, 2-2, 3-0, 1-2)

a magyar góldobók: Baco, Ma:rcz 2-2, Kiss Cs., Nyéki 1-1 Kazany (orosz)-Lugano (svájci) 33-2 (8-0, 8-0, 10-2, 7-0)
LEN Kupa, 1. selejtezőkör
A csoport, 2. forduló:
CN Terrassa (spanyol) - UTE-Óbuda-Újlak) 11-8 (2-2, 4-3, 3-2, 2-1)

a magyar góldobók: Suti, Salamon, Somogyi 2-2, Borsós, Vörös 1-1
B csoport, 2. forduló:
Szeged-Beton VE-Barendrecht (holland) 13-5 (3-0, 4-1, 3-1, 3-3)