Ungvári európai cselgáncskupát nyert

MTI
2006.10.21. 22:06

A 66 kilós Ungvári Miklóssal felálló német TSV Abensberg nyerte meg az OTP Bank Európai Klub Kupa cselgáncssorozat budapesti négyes döntőjét, miután a fináléban 8-4-re verte az orosz Javara Névát.

A bajor együttes az első felvonásban 5-1-re elhúzott, majd a tízperces szünetet követő visszavágón 3-3-as döntetlennel tartotta meg előnyét, s ezzel fennállása legnagyobb sikerét érte el.

Az Abensberg diadaláért 15 ezer eurót kap, míg az ezüstérmes szentpéterváriak 10 ezerrel vigasztalódhatnak.

Ungvárihárom győzelemmel és egy döntetlennel oroszlánrészt vállalt csapata aranyérmében. "Utólag már el merem árulni, hogy nem túl jó formában érkeztem ide, hiszen egy hete még a jobb karomat is alig tudtam felemelni. A kluborvos azonban csodát tett, és masszázzsal annyira helyre tudta hozni, hogy a küzdelem során nem foglalkoztam a vállammal. Fantasztikus érzés BEK-et nyerni, ráadásul úgy, hogy szinte hazai pályán érezhették magukat a külföldi csapattársaim is. Éreztem a közönség szeretetét és bíztatását, köszönöm mindenkinek" - mondta az MTI érdeklődésére az Európa-bajnok, vb-harmadik kecskeméti klasszis.

Ami a folytatást illeti, Ungvárinak egyelőre aligha lesz alkalma kipihenni a diadalt, hiszen jövő hétvégén a Bundesligában vív döntőt, majd csatlakozik a most vasárnap brazíliai edzőtáborba utazó válogatotthoz.