Emma
9 °C
26 °C

Páratlan olimpiai bélyeg az '56-os melbourne-i olimpia emlékére

Index
2006.11.13. 13:43
A harmadik aranyérmét Melbourne-ben megszerző Papp László képe látható azon a jubileumi emlékbélyegen, amelyet a Magyar Posta az 1956-os olimpia ötvenedik évfordulója alkalmából bocsátott ki hétfőn.

"Talán az egész világon egyedülálló, hogy egy olimpia ötvenedik évfordulójára bélyegblokk jelenik meg: ebben is elsők vagyunk, miképpen abban is azok voltunk, amikor nyolc éve indítványoztuk, hogy emlékezzünk meg a londoni olimpia fél évszázados jubileumáról" - mondta a Magyar Sport Házában rendezett ünnepségen Zsivótzky Gyula olimpiai bajnok.

A bélyegkibocsátás ürügyén rendezett, szerdáig megtekinthető kiállítás megnyitóján Kamuti Jenő, a MOB főtitkára arról beszélt, hogy "a MOB számára mindig is fontos volt a hagyományok ápolása, az értékek megőrzése, és rendkívül megtisztelő számunkra, hogy ezen törekvéseinket a Magyar Posta is támogatja a maga eszközeivel. A melbourne-i olimpia különleges helyet foglal el a Magyar Olimpiai Bizottság száztizenegy éves történetében, és ezzel a csodálatos bélyegblokkal, úgy hiszem, sikerült még szebbé tenni a megemlékezések sorozatát."

A bélyegblokkal kapcsolatban - amelyet egyébként Elekes Attila tervezett - Csegezi Mária, a Magyar Posta Bélyegmenedzsment Irodájának vezetője elmondta, ez az első olyan ebben a sorban, amelyen valamennyi érmes megtalálható. A bélyegen szereplő Papp László mellett a keretrajzon megtalálható a többi bajnok képe, ha pedig a blokkot UV-fény alá tartják, feltűnik valamennyi ezüst- és bronzérmes neve, valamint sportága.